تحقیق بررسی شوروي از آغاز تا فروپاشی

دسته بندي : علوم انسانی » جغرافیا

بخشی از متن تحقیق:

تولد پانزده جمهوري جديد در جامعه جهاني و پيوستن آنها به خيل ساير كشورها از پيامدهاي مهم فروپاشي اتحاد جماهير شوري به شمار مي‌رود. به ديگر سخن، مي‌توان چنين اذعان داشت كه نه تنها تشكيل جمهوريهاي جديد الاستقلال از پيامدهاي فروپاشي اتحاد شوروي به شمار مي‌رود، بلكه يكي از دلايل فروپاشي آن امپراتوري عظيم نيز محسوب مي‌شود.
اگر چه بسياري از تحليل‌گران مسائل شوروي سابق، روند مستمر پيكار و ستيز با فطرت خداپرستي، پايمال كردن حقوق مسلم انسانها در انتخاب عقايد باطني، جايگزين كردن افكار خشك و خشن كمونيستي در ذهن و فكر مردم، از بين بردن آزاديهاي اجتماعي، تحميل سيستم حكومتي بسيار متمركز، اجراي مقرارت غيرمنطقي اقتصادي، رواج دگماتيسم در زمينه‌هاي اجتماعي، شركت در مسابقه تسليحاتي فزاينده، ايجاد مناطق ناامن در سر تا سر جهان، تحميل جنگهاي نطقه‌اي به ملتهاي جهان سوم، همگامي با امپرياليسم غرب در غارت جهان و . . . را از مهمترين دلايل فروپاشي اتحاد شوروي سابق قلمداد مي‌نمايند. اما يكي از مهمترين عوامل كه در فروپاشي اتحاد شوروي نقش اساسي داشت و دليل عدم شناخت تحليل‌گران سياسي غرب از آن همچنان اهميت آن ناديده گرفته شده‌است مسئله قوميتها و تأثير مجموعه ناهمگن قومي اتحاد شوروي سابق و مقاومت اين اقوام در برابر برنامه استحاله قومي و فرهنگي كمونيزم مي‌باشد.
براي اثبات اين ادعا كه عامل مذكور بعنوان يكي از پايه‌هاي مهم تحولات شوروي بوده است اشاره به اين نكته كافي است كه نخستين آثار فرو پاشي شوروي با جدايي خواهي قوميتهاي مختلف آغاز گرديد و در ادامه آن گورباچف آخرين رئيس جمهوري اتحاد شوروي با هيچ تمهيد و تدبيري نتوانست تداوم حيات امپراتوري عظيم و وسيع اتحاد شوروي را ميسر گرداند و سرانجام نيز با اعلام استقلال تمامي جمهوريهاي اتحاد شوروي سابق، حيات سياسي آن به پايان رسيد. دليل ديگر، تداوم تضادهاي موجود در جماهير استقلال يافته شوروي سابق ناشي از مسئله قوميتهاي متفاوت است، به طوري كه در زمان تدوين اين كتاب هنوز هم در بسياري از جمهوريهاي مستقل جديدالتأسيس و درگيري ناشي تضاد از قوميتهاي مختلف وجود دارد كه از جمله آن مي‌توان به موارد ذيل اشاره نمود:
1- روسيه RUSIA
الف- استقلال طلبي جمهوري خود مختار تاتارستان Tatarstan در شرق فدراسيون روسيه در نزديكي فزاقستان، اين منطقه در قرن نوزدهم تحت سلطه روسيه تزاري قرار گرفته است.
ب- روسيه با تقاضاهاي مختلفي از سوي «منطقه ساراتوف» Region Saratov كه اهالي آن آلماني تبار هستند و در سال 1941 بوسيله استالين استقلال خود را از دست داده‌اند مواجه است.
پ- جمهوري چچن و اينگوش  (Chechen- ingush) واقع در دامنه‌هاي شمالي كوههاي قفقاز) نيز خواستار استقلال از فدراسيون روسيه است.
ت- شوراي عالي جمهوري «باشقير» BASKOR واقع در نزدكي شمال قزاقستان نيز استقلال خود را از فدراسيون روسيه اعلام كرده است.
2- اوكراين UKRAINK
الف- مهمترين اختلاف اوكراين با روسيه در مورد گروههاي قومي و شبه جزيره كريمه است كه در دهه 1940 استالين  تاتارهاي مسلمان را مجبور به ترك آنجا كرد.
ب- مناطق ماوراء «كارپات» Carpth كه در غرب اوكراين واقع شده است نيز از كانونهاي بحران است زيرا «روتين‌ها» Ruthenians در پي كسب خودمختاري و شناسايي بعنوان يك ملت مستقل هستند. اين درگيريها قابليت امتداد يافتن تا مرزهاي مجارستان و چك و اسلواكي را دارد.
پ- مهمترين مسئله‌اي كه اوكراين با آن روبرو است حضور ده ميليون روس بخصوص در مناطق «خاركف» Kharkiv و «سواستوپول» Sevastopol است. در اين مناطق نيز جنبشهاي استقلال طلب وجود دارند ...


این تحقیق با فرمت word قابل ویرایش در اختیار شما قرار می‌گیرد.
تعداد صفحات تحقیق: 86

دسته بندی: علوم انسانی » جغرافیا

تعداد مشاهده: 3657 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: word

تعداد صفحات: 86

حجم فایل:44 کیلوبایت

 قیمت: 47,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    در قالب word و در 86 صفحه، قابل ویرایش.